- Rochefort

Rocheforts tre ølsorter identificeres ifølge det gamle system efter ”Stammwürzgrade”, der angiver mængden af opløselige substanser i masken. De 3 øl brygges efter den samme opskrift, men med forskelligt alkoholindhold. Øllene eftergærer som de andre Trappistøl på flasken og er klar til at drikke efter 6, 8 og 10 uger svarende til styrkeangivelsen. Alle 3 øl kan tåle at lagres. De har et fint cafe-au-lait farvet skum, som ret hurtigt svinder til en drikkeklar tykkelse.

Der brygges årligt mindre end 20.000 hl.

X

Rochefort 6, 7,5%, Mørk (kobber-brun)

Sød med moderat bitterhed og en let jordagtig smag. Let maltet eftersmag.

Rochefort 8, 9,2%, Mørk (rød-brun)

Mere frugtagtig og knap så sød som Rochefort 6 og med en længere og mere maltet eftersmag. Er min favorit blandt de 3 og den repræsenterer 60% af produktionen.

Rochefort 10, 11,3%, Mørk (sort-brun)

Meget sammensat frugtagtig smag. Øllen er mere tyktflydende og alkoholen slår igennem i smagen. Eftersmagen er meget lang, varmende og meget maltet. Øllen er den perfekte ledsager til risengrød !

Brygning af øl er blevet foretaget på klosteret allerede i 1595, men der har været afbrydelser siden da. Siden 1899 er brygningen sket uden afbrydelser på trods af 2 verdenskrige. Øllen havde oprindelig en lav alkoholprocent og kunne ikke rigtig klare sig i konkurrencen med Chimay. Munkene i Rochefort fik så broderlig hjælp fra munkene i Chimay, og i 1953 blev den første stærke Rochefort lanceret.